keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Seepramaiset raidatTässä toinen valmistamani mekko. Malli on valmistettu muotoilemalla kaavat nukelle, joiden mukaan palat on leikattu kankaasta. Mekko on täysvuoritettu hengittävällä viskoosivuorilla ja selässä on piilovetoketju sekä pystykauluksessa napit. Jälkikäteen itseäni harmittaa, että olen tehnyt mekon vain samanvärisestä kankaasta, koska hienot leikkaussaumat olisivat tulleet paremmin esiin, jos olisin käyttänyt kahta eri väriä tai raitaa eri suuntaan. Muuten työjälkeen olen kuitenkin tyytyväinen. Kaavat ovat tallessa lipastossa, joten ehkäpä ompelen samanlaisen eri värissä, jos yksityiskohta jää kalvamaan.


Kankaan kuviointi on hieno, vähän kuin seepraraitaa, mutta muistuttaa myös abstraktia maalausta. Materiaalista ei ole tarkkaa tietoa, mutta tunnultaan mukavaa hiukan joustavaa vakosamettia. Ei kuitenkaan sellaista todella "karvaista" vaan pinnaltaan pehmoista. Löysin tämän Eurokankaan palalaarista ja taisin maksaa n. 3 metrin palasta 15e. Ei siis paha metrihinta.

Monesti omiin töihin kankaita etsiessä, kannattaa tonkia juuri palalaarit tarkkaan. Laatikoista saattaa löytyä edellisten sesonkien aarteita, joista on jäänyt juuri sopiva pala jäljelle. Hinnoitteluhan menee Eurokankaassa painon mukaan palalaareissa, joten kevyitä kankaita saa enemmän samalla rahalla kuin vaikka painavaa tekoturkista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti