lauantai 19. marraskuuta 2016

Kuinka Pinterest toimii?

Löysin Pinterestin muutamia vuosia sitten aivan sattumalta. Tutustuin sen sisältöön ja ihastuin heti. Kuinka helppoa onkaan etsiä itselleen inspiraatiota ja löytää tutoriaaleja meikkeihin, kampauksiin ja DIY-juttuihin! Seuraavan kuukauden tapitinkin joka ilta koneella lisäämässä kuvia tauluihini. Seuraavaksi innostuin vielä lisää, kun latasin Pinterestin uuteen puhelimeeni. Hakukone oli aina mukanani.

Pinterestillä voit siis luoda julkisia tai yksityisiä kansioita sinua inspiroivista asioista. Sivuilta voit löytää sisustusideoita, hyvä reseptejä tai mielenkiintoisia DIY-vinkkejä. Kansioita voit nimetä sitä kuvaavalla sanalla ja koota kuvat samaan kansioon. Profiilissasi voi olla monia eri kansioita ja osa olla yksityisiä (jos haluat säilyttää projektisi salaisena) tai julkisia (jos haluat myös inspiroida muita). Pinterestiin voit myös ladata tai lisätä nettilinkin kautta omia kuviasi esimerkiksi blogista tai portfoliosta. Täten voit saada suurempaa näkyvyyttä omalle työllesi. Kuva vie siis sinun verkkosivullesi ja toivon mukaan sitouttaa blogiisi vaikka uuden lukijan!Pidemmän aikaa minulla meni sisäistää, kuinka löytää ilman hakusanoja samankaltaisia pinnauksia kuin tauluissani olevat olivat ja kuinka saada itselleen lisää samoista asioista kiinnostuneita katsojia. Samankaltaisia pinnauksia löytyy siis selaamalla alaspäin siinä oman taulussa olevan kuvan esikatselussa. Vuosi sitten loin itselleni bloginimellä Pinterest Businessin, jolla voin tarkastella tiettyjen pinnauksieni lisääjämääriä ja kotisivullani kävijöitä. Täysin en ole tätä vielä ymmärtänyt, vaikka olenkin yrittänyt Pinterestin omilta infosivuilta löytää tarkempaa tietoa. En ole kovin hyvä "koodiasioissa", joten jotkin asiat jäävät itselläni helposti pimentoon. Pikkuhiljaa tämä netin koodimaailma minullekin aukeaa. :D

Pinterestiä olen pitkälti käyttänyt koulussa yksityisten moodboardien luomiseen ja omassa käytössäni julkisena profiilina eri aihealueiden keräämiseen. Monesti yritän miettiä, mikä voisi kiinnostaa blogini lukijoita ja esitellä tyyliä josta pidän. Profiilistani näkee suuren kiinnostuksen muotiin (trendeihin, suunnittelijoihin, ompeluteknisiin asioihin) kuin myös valokuvaukseen. Yritän siis täydentää profiiliani niillä asioilla, joihin koen intohimoa ja kiinnostavat minua eniten. Tällöin myös samoista asioista kiinnostuneet ihmiset voivat alkaa seurata käyttäjääni ja täydentää omaa profiiliaan minun kansioissani löytyvillä linkeillä.Pinterest ei siis suoraan vain tallenna kuvaa sovellukseen, vaan kuvalinkin. Kuvaa isoksi klikkaamalla seuraavalla klikkauksella avautuu nettisivu, josta kuva on lisätty Pinterestiin. Ongelmallista tästä tietenkin tekee tekijänoikeuskantilta se, että kyseisellä nettisivulla ei välttämättä itsellään ole oikeuksia tähän kuvaan. Se ei toisaalta mielestäni ole Pinterestin ongelma, vaan kyseisen sivun, josta kuva löytyy. Monissa muissa inspiraatiopalveluissa törmää usein samaan dilemmaan. (weheartit)


Jos teillä lukijoilla on muita havaintoja Pinterestin maailmasta, laittakaa niitä kommenttiboksiin.

Kuvat loppukesältä ihanan Sannin ottamina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti